Malzemeler: 100 gram tavuk eti, 100 gram koyun eti, 5 gram tuz, 2
gram lezzet tuzu, 300 gram tavuk suyu, 2 gram soğan, 1 gram zencefil, 2
gram pirinç şarabı, 4 gram toz karabiber ve 2 gram susam yağı.
Hazırlanışı:
1) Kuru soya peynirini ince şeritler halinde kestikten sonra
kaynar suya batıralım ve süzelim. Tavuk eti ve koyun etini de ince
şeritler halinde keselim. Soğan ve zencefili de ince ince dilimleyelim.
2) Tencereyi ateşin üstüne koyarak içine tavuk suyunu dökelim.
Kaynadıktan sonra koyun etini ilave edip biraz kaynatalım. Sonra tavuk
şeritlerini ekleyip kaynatmaya devam edelim. Üzerindeki köpükleri
alalım; ardından tuz, lezzet tuzu, pirinç şarabı, toz karabiberi ilave
edip beraber kaynatalım. Sonra üzerine kuru soya peynirini ekleyip
kaynatmaya devam edelim. Son olarak soğan ve zencefili ekleyelim.
Piştikten sonra bir büyük kâseye alalım. Üzerine susam yağı gezdirip
servis yapalım. Afiyet olsun