Malzemeler:
6 adet yumurta, 100 gr
krem peynir veya 6 karper peyniri, 1/2 çay bardağı süt , 3/4 çay kaşığı
tuz, 1/2 çay kaşığı karabiber, 2-3 sap taze soğan, 3 tatlı kaşığı
sıvıyağ SOS Malzemesi 1/2 çay kaşığı kırmızı biber, 1/2 kase kıyılmış
zeytin, 1 kase doğranmış domates veya 2 çorba kaşığı salça
Hazırlanışı:
Yumurta
sarısını ve akını ayırın ve açık sarı renk alıncaya kadar 5 dakika
mikserle çırpın. Peynirleri ilave edin, homojen karışım oluncaya kadar
karıştırın. Sütü, tuzu ve karabiberi ilave edin. Taze soğanları
ayıklayın, yıkayın ve çok ince doğrayın. Geniş sapsız tavaya (25
cm.lik) 3 tatlı kaşığı sıvıyağı koyun ve doğranmış taze soğanları 2
dakika kadar pişirin.Ocağın altını kapatın. Yumurta beyazlarını iyice
çırpın. Ama köpük köpük olmadan daha önce çırptığınız yumurta sarısı,
süt, peynir karışımı ile iyice karıştırın. Pişmiş yeşil soğanların
olduğu sapsız tavaya karışımı boşaltın. 175 derecelik fırında altı
kızarana kadar pişirin. Sonra omleti ters çevirin, üst kısmını da 10
dakika kadar pişirin.Bu arada sosu hazırlayın. Sos kabında doğranmış
domates, toz kırmızı biber ve dilimli zeytinleri 5 dakika kadar pişirin
(isterseniz kekik, zencefil, köri baharatlarını da kullanabilirsiniz).
Pişmiş omleti dilimleyin ve sosla kenarlarına ve kesik yerlerine ilave
edin.